photos © Ollie Hammick

A workspace fitout of a Victorian former warehouse in Southwark, for an advertising and experience marketing agency - providing distinct environments for different stages of the creative process and working day.

Client
Private Client
Size
1400 m2
Project dates
Design: May 2017 – November 2017 Construction: January 2018 - March 2018
Services provided
Fitout Concept, Developed & Technical Design (RIBA St2-4)
Design team
  • Architecture00 (Collaborating Designer)

Project type
Refit & Reuse
Use type
Retail & Workspace

Studio Weave collaborated with Architecture00 to develop designs for a 15,000sqft workspace fit-out. The client organisation – George P Johnson – was characterised by a number of teams with distinct roles and diverse workspace needs: for example, from typical wholly computer-dependant desk-based activities to unconventional large-scale three-dimensional product and spatial mockup presentation. The client also placed a high premium on the variety of environments available to its staff: in terms of colour, light, material, size and visibility.

- - -

Our scheme delivered a number of distinct areas, with unique characteristics, including:

‘The Orangery' - a light-filled green oasis adjacent to the kitchen and servery

‘The Half Moon’ - a sealed private booth with an intimate atmosphere for meeting

‘The Roundhouse’ – a central gathering spot in the reception area of the office

This diverse range of ‘micro-climates’ was held together in a coherent ‘environment’ by adopting a common baseline material and complementary tonal palette – which was implemented across communal areas, and within installations.

- - -